BACKGROUND.

A traditional pub located within the village of Brampton, Cambridgeshire, The Dragoon was suffering with declining sales. The owners were keen to invoke a country pub feel, moving away from the sports bar image it had cultivated, a place where locals could enjoy home cooked food in a relaxed environment. A large new development of around 4,000 house was being created locally, so the objective of the refurbishment was to attract a wider customer base from this estate, while enhance its offering for regulars.

KEY INFO.

Location: The Dragoon, Brampton

Client: Charles Wells

Timescale: 5 weeks

Value: £125k

PROJECT IMAGES.

KEY OBJECTIVES.

  • Restructure the layout of the pub to create a more inviting environment
  • Create a ‘Country Pub’ feel to appeal to a wider audience

KEY RESULTS.

  • Tenant saw an immediate increase in turnover which had nearly doubled
  • A more functional layout was achieved
  • They have now attracted customers from the new estate

THE REFURBISHMENT.

CIC were tasked with ‘thinking outside the box’ throughout the refurbishment of The Dragoon. As result, the newly refurbished site has achieved substantial results for the owners.

 

A significant layout flaw of The Dragoon was the positioning of the men’s toilet block. Located immediately at the entrance of the pub, the toilets created a barrier between the public and the entire bar area. CIC undertook structural work to relocate the block, to create an open plan bar and dining space. Removing the walls, CIC established that extensive steel work was required to ensure the project was completed accurately. Within the new gents toilets they installed an environmentally friendly solution of waterless urinals. Lowering water costs by 80% per year, each waterless urinal annually saves 20,000 to 45,000 gallons of water.

 

An additional disabled toilet was created, while the ladies were refurbished, and the rest of the pub received new electrics, flooring, and exterior and interior redecoration. Identifying a blank wall space in the bar area, CIC added a stencilled mural to this wall which was an immediate hit.

CLIENT TESTIMONIALS.

We are extremely happy with the refurbishment, CIC’s relocation of the men’s toilet block has completely changed the look and feel of the pub and, as a result of their work, we now have a modern image which has helped us appeal to a wider audience and our customer base has grown significantly.

Carol Bird Landlady, The Dragoon